Publicerad av & kategoriserad under Matchreferat.

Under lördagen den 13:e januari deltog Real Örebro i AIF-cupen.Efter noggrann scouting av de senaste åren så har vi deltagit i denna cup med mindre lyckat resultat. Under 2017 års cup så gjorde vi inte ett enda mål och poängskörden har dom senaste åren varit extremt liten.

Vi hamnade i en grupp med Marieberg, Rynninge, Lillån och Assyriska. Enligt en trio på rad 4 så hade vi stora chanser att åtminstone ta en efterlängtad seger i första matchen mot Marieberg då det enda laget som var sämre rankade än oss var just Marieberg. Matchen mot nämnda Marieberg slutar med en 2-1 seger. Målskyttar var Haval (1-0) och Filip/Självmål (2-1). En skön start och truppen fylldes med välförtjänt självförtroende och det skulle behövas då andra matchen var mot lokalkonkurrenten på norr, Rynninge IK.

En derby är alltid ett derby och det kryddades lite extra då Rynninges tränare är ex Real Örebroare, Stellan Carlsson och Patrick Ingvarsson som även är Martins pappa.Far och son kampen vinner Patrick på TKO då Martin är alldeles för het mot domaren och snackar upp sig på läktaren. Själva matchen är en jämn historia då Real kan neutralisera Rynninges anfallsspel men till slut tar Rynninge vara på ett dåligt byte och lyckas göra 0-1. Timmy som är själv kvar på tränarbänken gör några ändringar och förbereder för jokerspel. Detta faller väl ut och vi lyckas kvittera till 1-1, återigen genom Filip fint framspelad av Haval.

Tredje matchen mot Assyriska kommer vi tyvärr inte upp i standard. Vår gameplan med tight försvarsspel får vi ändra på snabb, då Assyriska lyckas göra 0-1 omgående i matchen. När vi sedan flyttar fram spelet och jagar kvittering så gör Assyriska både 0-2 och 0-3. Tom putsar till siffrorna när han petar 1-3 målet men tyvärr är cupens första förlust ett faktum.

Inför sista omgången var ställningen i tabellen följande, Rynninge 7p, Assyriska 4p, Lillån 4p och Real Örebro 4p och Marieberg 2p. Då vi hade sämre målskillnad än våra konkurenter, skulle det inte hjälpa om vi slog Lillån utan behövde även hjälp av Rynninge i sin sista match mot Assyriska. Vi pratade inför matchen mot Lillån att nu skulle vi ge oss själva chansen och om det var det sista vi gjorde avsluta snyggt. Matchen blir en jämn historia där Lillån har mycket boll men som i tidigare matcher stänger vi ner ytorna och försvarar fläckfritt. Med 2.30 kvar av matchen bryter Gustav I in från högerkanten och mannen som inte träffat mål på flera år skjuter med fel fot extremt behärskat och bollen går in i bortre hörnet. 1-0 står sig matchen ut och nu väntade en nervös match från läktaren mellan Rynninge-Assyriska.

Undertecknad kan tyvärr inte skriva så mycket om den matchen då nervositeten tog över och jag gick ut. Jag har fått förklarat för mig att Assyriska tog i mitten av matchen ledningen med 0-1 och Rynninge vände till 2-1 under de sista 3 minuterna. Därmed var vi i kvartsfinal för första gången på 8 år och där väntade svårast möjliga motstånd Örebro Syrianska.

Vi visste innan matchen att skulle vi ha någon chans så gäller det att försvarsspelet sitter till 120% och att vi har en gnutta tur. Matchbilden såg väldigt väntad ut, Syrianska tryckte på med full fart från sekund 1 och vi fokuserade på att försvara. Efter 30 sekunder kommer Syrianskas första målchans då deras anfallare slänger sig fram på ett instick och bollen går ett par cm utanför det öppna målet. Efter det så höjer vi oss rejält och spelar försvarsspel som satt till 140%. Ett helt lag av krigande hjältar höll emot och med 1.20 kvar av matchen lyckas vi för första gången etablera ett tryck mot Syrianska med hjälp av ett antal hörnor och frisparkar. Men matchen slutade mållöst och gick till förlängning.

Vi får till första anfallet då David får ett friläge och sen Filip ett bra avslutsläge men vi missar tyvärr båda. Syrianska skapar då återigen tryck mot vårt mål men när Filip slänger sig och täcker skott och bollen rullar mot Syrianskas planhalva och Filip sprintar mot det tomma målet blir nedriven och domaren tar fram det gula (orangea) kortet. Frisparken går till David som passar på att slå en tunnel och ska egentligen bara rycka till sig ett friläge när han blir fälld. Stora protester från Real lägret med domaren ger inte medhåll. Anfallet efter så sätter Syrianska dit 0-1 och vi är tyvärr utslagna. Syrianska vinner matchen välförtjänt om man ser på helheten. Vi gratulerar även Syrianska till segern i AIF-cupen 2018!

Årets mål för Real Örebro var göra bättre än förra året, alltså lyckas göra ett mål. Men tack vare krigarinsatser av varenda spelare så lyckades vi göra det ingen förutom vi själva trodde. Gå vidare till kvartsfinal. Peter Hilmersson comebackade i målet och stod på huvudet i varje match. Kapten Nykan visade vad en kapten är och täckte skott med varenda kroppsdel. Edvard sprang antagligen mer i första matchen än alla andra spelare gjorde i resten av turneringen. Tom och Admir längst fram slet som djur mot motståndarnas backar för att få fast bollen för att sen springa hem och försvara. Gustav I klev fram som matchhjälte när det behövdes som mest och sköt oss vidare till slutspelet. Filip som gjorde sin debut i Realtröjan visade att klubbhjärtat redan är på rätt plats när gled och täckte skott. David gav oss ett konstant lugn och visade hur bra futsalspelare han är. Kalle som trots sjukdom (fick bryta efter 2 matcher) krigade på och visade att gammal är fortfarande äldst. Till sist Haval Mahdi med 1 mål och 3 assist var planens gigant. Han åker från Göteborg för att hjälpa vår klubb är bara det en hjälteinsats.

Det är ynnest att få vara med och leda detta lag, vilka hjältar ni är!

/Martin Ingvarsson, Players Coach

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *