Publicerad av & kategoriserad under Matchreferat.

Målskyttar Filip x2, Vincenzo och Martin I
Matchens träskor 3. Filip Hammarbäck
2. Vincenzo Attila
1. Martin Ingvarsson

Det var ett glatt men något splittrat Real som samlades på öster för gemensam avfärd mot Odensbacken. Det var många som åkte direkt från jobb och endast 7 st. hade möjlighet att ta sig till samlingen.

Väl på plats så möttes vi av en värmande sol och doften av landet, kanske inte den härligaste av dofter men ändå en doft av landet. Redan på uppvärmningen märktes att vi inte var helt vana med det något trögare gräset och den lite nyckfulla stutsen. Matchen drar igång och det känns som att vi är med från start och skapar chanser. Redan i den 5:e minuten så drar Edvard iväg i djupled, med ett lågt och hårt inlägg hittar han sedan Filip som lugnt och behärskat kan slå in 0–1.

Det dröjer dock inte länge förens HOIF kvitterar, dem tar jobbet och mer eller mindre trycker in bollen bakom en skrikigt rosa Kim i buren. Det är en svängig match med många chanser och redan 4: a minuter senare är firma Edvard/Filip framme igen. På ett näst intill identiskt sätt tar vi åter igen ledningen genom Filip. Endast 12: minuter spelade och redan 3 mål.

Mitt i allt detta tvingas HOIF till ett målvaktsbyte och en av deras utespelare får dra på sig handskarna och ställa sig mellan stolparna. Dock inget som märks avsevärt då han gör det bra matchen igenom. När klockan tickat till den 24:e minuten är det återigen dags för mål och i något utav helvetes minuter får dem vita marängerna vittja nätet inte bara en gång utan två gånger. Domar-Janne blåser för halvlek och ställningen 3–2 till hemmalaget.

I halvlek pratar vi främst om försvarsspelet som inte riktigt stämt i den första. Två byten genomförs, Nykan går ut och ersätts av Tom och Simon ersätts av Timmy L. Direkt efter avspark tar vi tag i spelet och skapar flera heta målchanser. Vincenzo som varit bra och slitit och rivet sedan matchen borta mot Lekeberg får slutligen utdelning för sitt hårda jobb. Efter drag och slit och motlägg dundrar han in kvitteringen i den 51: a minuten. Vi känner att vi är på gång och fortsätter trycka på.

Sen kommer kallduschen… Efter att Kenan olyckligt fått känningar i baksidan, går undertecknad ner i försvaret. Mitt i vår press på motståndarnas planhalva kommer en lång svepande boll längs vår högerkant. Jag försöker stött bryta men är alldeles för långsam och HOIF anfallaren får öppen gata mot en ensam Tom i försvaret. En fin lyftning till sin anfallskollega och ett behärskat avslut senare är vi åter igen i underläge, 4–3 till hemma laget.

Efter målet försöker vi lyfta fram spelet och flyttar fram laget. I den 81: a minuten får vi så en frispark en bit utanför straffområdet. Martin Ingvarsson som byta av undertecknad kliver fram och lyckas på något sätt få in kvitteringen. Dock var det ännu inte slut på målen…

Inte långt senare faller en HOIF spelare lätt i vårt straffområde och då faller även domar-Janne för detta. I ett försök att psyka våra motståndare gör vi ett målvaktsbyte. Claus kommer in och tro det eller ej men det lyckas. HOIF spelaren dra bollen över mål och fortsatt jämt skägg. Vi försöker hitta ett segermål men mitt i allt får HOIF till en omställning och 5–4 till hemmalaget. Som om det sena målet inte räckte så i den 90:e minuten så får Larsson frispark, lite frustrerad fullföljer han dock sin tackling och domaren uppfattar det som en eftersläng och visar upp det röda kortet.

En riktigt tung förlust och en match vi kände att vi borde vunnit men inte kommer upp till någon nivå. Förhoppningsvis kommer vi snaras ut på gräs och hittar känslan även på fotbollens rätta underlag. All heder till HOIF som verkligen ville vinna matchen och analysen innan match står kvar, där deras tabellposition långt inte känns rättvisande.

#forzareal

HOIF

Real Örebro

Claus Alquist Pedersen Målvakt
Gustaf ”Fletcher” Jonsson Mittfältare
Kim Forsman Målvakt
Oskar Andersson Anfallare
Tom ”På boll” Berglind Försvarare
Richard Larsson Försvarare
Daniel ”Nykan” Nyqvist Försvarare
Edvard Fredèn Mittfältare
Markus M Kurt Försvarare
Timmy Lundberg Anfallare
Vincenzo Altila Anfallare
Martin Ingvarsson Anfallare
Simon Lundqvist Försvarare
Filip Hammarbäck Mittfältare
Kenan Catic Försvarare
Erik Franzén Försvarare
Patrik Almkvist Mittfältare
Andreas Ahonen Mittfältare
4 1 1 3 6

Huvudtränare: Timmy Andersson
Players coach: Martin Ingvarsson
Materialförvaltare: Ingemar Källgren

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *