Publicerad av & kategoriserad under Matchreferat.

Målskyttar Oskar Andersson
Matchens träskor 3. Kenan Catic
2. Claus Pedersen
1. Peter Hilmersson

Vi samlade ca 13:15 på hamnplan för gemensam avfärd mot Linde. Redan innan samlingen stod det tidigt klart att vi inte skulle bli allt för många att försvara Reals färger. En snabb avprickning av spelare på plats visade att vi saknade ett par namn för att ens fylla en startelva. Några hade flaggar om sen ankomst varpå dessa stämdes av med att dem faktiskt skulle komma. Därefter inledes operation ”Ringa runt”. Operationen misslyckades helt och inga nya spelare kunde skrivs till på laguppställningen. Ytterligare en kontrollräkning av antalet visade dock att vi nu var 11: a tappra varpå avfärden mot Linde kunde påbörjas. Klockan hade då hunnit slå 13:50, strax över en timme till avspark.

Ca. 25 min innan matchstart anländer vi till Fritidsbyns fotbollsplan i Lindesberg. I omklädningsrummet är stämningen på topp och trotts att det mesta kan liknas vid en fars så taggar vi igång och går ut för att värma upp. På vår väg ut möts vi av Linde spelare som precis avslutat sin uppvärmning.

Den elva man starka truppen formerades enl. följande från höger:
Claus ”Schumacher” Pedersen
Timmy ”Texas” Andersson, Kenan ”Maldini” Catic, August-Petter “Butcher” Ernst, Gustav “Vogts” Isacsson.
Oskar “Robben” Andersson, Gustaf “Fletcher” Jonsson, Filip “Scholes” Hammarbäck, Rikard ”Denilson” Larsson
Martin “Cantona” Ingvarsson, Peter “Markstedt” Hilmersson

Inför matchen pratar vi enbart om att ligga rätt och inte ge dem något gratis. Vi inleder extremt defensivt och drar ner på tempot så mycket vi kan. Detta tycks fungera då även Linde verkar bekväma i det låga tempot och fortsätter med detsamma. Att försvara mot ett lag som är så långsamma i bollförflyttningen som Linde är i första halvlek är inte det svåraste. Detta resulterar i att väldigt få målchanser uppstår. Dem har några lägen som antingen våra fenomenala försvarare kan avvärja eller så står Claus där som en farlig jävel i en mörk gränd.

Framåt skapar vi nästan ingenting förutom när Hilmersson bryter igenom, dock utan boll och lyckas fixa ett farligt frisparksläge strax utanför Lindes straffområde. Hilmer tar själv hand om frisparken men lyckas endast skadeskjuta en i muren. Vi går till halvtid med en riktigt go känsla av att det här kanske ändå kan räcka till ett kryss.

Andra halvlek startar och det är ett mer och mer frustrerat Linde som försöker skapa något. I den 51: a minuten är man återigen lite för heta i straffområdet och denna gång är det Claus som får en rejäl smäll över näsan av en arm som inte skall vara där. Lindeanfallaren som redan har ett gult från första för fult spel får sitt andra och frustrationen är total. Dem fortsätter att försöka men fortsatt mycket på egenhand varpå hyfsat enkelt för oss att försvara. I den 72: a minuten blir dock Filip lite för ivrig att försvara och hoppar lite vårdslöst in i en glidtackling. Det hela ser värre ut än vad det är men domaren visar ingen nåd. Det röda kortet kommer upp och vi är återigen lika många på plan.
Minuterna går och Linde trycker upp mer och mer folk. Men så… i den 86:e minuten sticker Ingvarsson i djupled. Martin som tio minuter tidigare klagat högljutt på smärtor i ljumskar och hela övriga kroppen. Har på något mystiskt sätt hittat kraft. Linde försvararna förstår inte riktigt vad som händer då vi knappt försökt att anfalla under hela matchen. Oskar följer med och Hilmer lurar övriga försvarare att stanna på mittplan. Martin hittar Oskar i mitten som mot en iskall Linde målvakt tar god tid på sig och placerar in 0–1. HELT JÄKLA SJUTK ATT VI GÖR MÅL!

Därefter återstår 10 minuters anstormning och Linde har två bollar i ribban men den vill inte in. Domaren blåser i pipan och förkunnar att matchen är slut. En bragd, ett mirakel, ett jävla Realt hjärta rakt igenom.

Nu återstår en match av säsongen och vinner vi den blir det kval för att gå upp i fyran. Nu jävlar biter vi ihop och krigar in i det sista! Hoppas på mycket folk i morgon när vi gästas av Östansjö kl. 16:00 på Pettersbergs IP.

#forzareal

IFK Lindesberg

Real Örebro

Claus Alquist Pedersen Målvakt
Gustaf ”Fletcher” Jonsson Mittfältare
Oskar Andersson Anfallare
Richard Larsson Försvarare
August-Petter ”A-P” Ernst Mittfältare
Gustav Isacson Försvarare
Timmy Andersson Ledare
Peter ”Hilmer” Hilmersson Anfallare
Martin Ingvarsson Anfallare
Filip Hammarbäck Mittfältare
Kenan Catic Försvarare
1 1 1 6 17

Huvudtränare: Timmy Andersson
Ordförande: Peter ”Hilmer” Hilmersson
Players coach: Martin Ingvarsson
Hjälptränare: Gustav Isacson
Materialförvaltare: Ingemar Källgren

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *