Publicerad av & kategoriserad under Inför match.

Måndagsmatch denna vecka som följd av röd dag på torsdagen (Kristihimmelsfärd). Vi reser dem ca 3 milen sydost till länets utkanter och Odenvallen. Inställningen är precis som vanligt att ta 3 pinnar och om möjligt, uppvisa en fin fotboll.

Våra motståndare HOIF har inte haft den roligaste start på säsongen. Dem har inlett med förlust borta mot Kumla BK (3–0), uddamålsförlust hemma mot Marieberg (1–2) och nu senast kryss borta (2–2), mot ett Hidingsta som till och med börjat serien ännu sämre, sist i tabellen med -8 i målskillnad. Att HOIF börjat så pass dåligt är lite förvånande då man under fjolårssäsongen slutade på en fjärdeplats i tabellen, bara en poäng från kvalplatsen. Med detta sagt tror jag det blir viktigt att vi inte underskattar vår motståndare.

Statusen i Real-truppen får ses som bra, med endast ett par bortfall. Störst avbräck får ändå tillskrivas avsaknaden av vår hyllade ordförande. Vem som nu skall kliva fram och dominera i inläggsspelet på uppvärmningen? Vem som kliver fram är svårt att avgöra, en stor kavaj att fylla. Om det är någon som har vad som krävs så tror jag det är vår alldeles egna Martin ”Maradona” Ingvarsson. Med ett ömmande knä och gott om hybris bokar han av några av de egenskaper som krävs. Nyförvärvet Petter saknas pga. av sjukdom och fotbollsartisten Admir som följd av jobb. Även David saknas som följd av andra åtaganden, han har dock lovat att detta är sista gången någon annan föreningen går före Real! A-P befinner sig fortsatt med sin förskräckliga tå på ”Booth camp” i södra Frankrike.

Vad tror vi då om matchen? Vi gjorde under gårdagen gräsdebut på träning på en inte allt för jämn och gräsbeklädd plan på Hagaby. Detta gjordes med dagens match i åtanke, hur Odenvallens matta ser ut har vi ingen kännedom om. Men den skall tydligen vara anlagd ovanpå främst lera, vilket tordes innebära en ganska lös och mjuk plan så här i början av säsongen. Förhoppningsvis är den bättre en Hagabys, något som inte blir allt för svårt då väldigt lite kärlek har getts till denna pärla vid Lillåns bruna vatten. Med underlaget och motståndet i bakhuvudet så tror jag detta kommer bli en match med en hel del längre bollar från baklinjen. Att tillfälligheter kommer spela en stor roll i denna match är något som känns självklart. Viktigt att vi i Real är på tå och tar kampen matchen igenom. Chanserna kommer att komma och vi måste våga hålla och spela bollen när vi har möjlighet, om inte annat för att inte springa slut på oss innan domaren blåser av för full tid. Som vanligt tror vi på seger och känslan är att vi kan göra detta med åtminstone 2 bollars marginal. Tippar en 1–3 seger till dem vita riddarna (troligtvis spelar vi dock i svart). Målskyttar blir Oskar, Timmy L och sen får Andreas göra mål för tredje matchen i rad, vilken start på Real-karriären!

#forzareal

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *