Publicerad av & kategoriserad under Inför match.

En vecka har gått sedan seriepremiären hemmaborta mot Laxå på Lillåvallen. En match där dem vita matadorerna visade vad dem kunde och relativt enkelt bärgade tre poäng. En skön start på säsongen och nu väntar ytterligare en nykomling i division 5, Lekebergs IF.

Matchen skall enl. olff.se spelas på något som kallas Åvallen och underlaget GRÄS! Detta innebär en tidig gräsdebut för oss i Real. Efter att ha läst referat från matchen Lekebergs IF – Mariebergs IF på Mariebergs hemsida så är detta ett faktum som troligtvis inte gynnar ett ”plastlag” som oss. Bollen skall ha varit svårhanterlig och slumpchanser uppstod. Lekeberg drog sedan det längsta strået i en jämn match och vann med 1–0.

Trotts en relativt säker 3–0 seger mot Laxå senast finns det flera saker som kan bli bättre. Vi hamnade lite fel i försvarsspelet, speciellt på mittfältet och kanterna där vi tappade ”vår gubbe” och hamnade lite på ”mellis”. Detta vart speciellt tydligt när vi misslyckades med vårt kortpassningsspel eller valde ett för svårt alternativ, något som bäddade för omställningar. Tror detta kan bli viktigt att få kontroll på redan till matchen mot Lekeberg, då ojämn gräsmatta och slumpchanser kommer resultera i omställningar. Att vi inte hittat riktigt rätt ser jag som en självklarhet, med många nya och nygamla namn i laget. Det känns dock ändå som att vi är på rätt väg med bättre och bättre spel för varje match.

Statusen i Real-truppen då? Kenan avstängd efter två billiga gul och således ett rött. Ett par stycken av dem som startade senast är tyvärr bortresta och slutligen så letar AP fortsatt formen på den franska Rivieran. Detta innebär att det öppnar upp sig för andra att visa vad dem kan, tror samtliga av våra senaste nyförvärv, Erik, Petter och nu senast Andreas är sugna på en startplats. Störst är nog dock tappet i anfallet där både Timmy och Oskar flaggat för sin frånvaro. Naturligast att kliva in är Vincenzo som kom in mot Laxå och fick fart på anfallsspelet i den andra halvleken. Slutligen så tror jag även att det är dags för våra Martin att presentera sig. Ingvarsson har sett spelsugen ut på träning och brukar kunna sätta dit någon boll när han får chansen. Sen så har ju även vår andra Martin, Persson eller Burgos som vi brukar kalla honom. Fått vila sig i form, alla minns vi hans redan mytomspunna inhopp mot Assyriska hemma föra året. Han kom in och nästan på egenhand vände matchen med känsliga frisparkar och överkörning av målvakten.

Hur går då matchen? Som tidigare nämnt så tror jag vi i Real skall ha respekt för den troligtvis inte allt för jämna gräsmattan och inte spela för vågade passningar för långt ner i planen. Således blir det nog en match med mycket längre bollar och slumpchanser. Viktigt blir att hålla fokus hela matchen och ligga rätt. Med detta sagt så tror jag ändå på seger, slutresultat skrivs till 1–2 där Vincenzo och Martin I står för målen. Claus, #thewall får tyvärr vittja nätet efter någon tilltrasslad fast situation. Matchens lirare blir Bugge bara han får chansen.

Matchinfo:
Var: Åvallen, naturgräs
När: 26:e april, avspark 18:45
Inträde: Oklart då vi ej är hemmalag

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *