Publicerad av & kategoriserad under Inför match.

Dags för tredje omgången av Örebro läns division 5, för motståndet denna vecka står våra evig rivaler Mariebergs IK.

Matchen spelas i morgon kl 20:15, på Pettersbergs IP, konstgräsplanen. Därmed blev förra veckans gräsdebut endast ett gästspel på fotbollens naturliga underlag. Att matchen spelas på konstgräs passar nog oss bättre då vi ännu inte vant oss vid naturligt gräs. Något som Marieberg redan verkar vara på god väg med utifrån deras träningskalender.

Marieberg har inlett serien med att först förlora mot Lekberg med udda målet på den något svårspelade planen i Hidinge. Detta följde man upp med att uddamålsbesegra HOIF borta, genom mål av båda bröderna Marieberg (Österberg). De har inför säsongen fått ett par nyförvärv, bland annat ett par från Simperon som pga spelarbrist la ner efter förra säsongen. De har även fått in lite av en Real-bekanting i Abdullaha som åtmindstonde inledde säsongen hos oss för att sedan flytta tillbaka till Sundsvall?

Läget i Real-truppen är något oklart som följd av långhelg. Flera verkar dock enl rapporterna från en inofficiel sammankomst haft väldigt trevligt under lördagen. Övrig truppstatus, Kenan tillbaka efter avstämning, AP befinner sig tydligen i norra Italien, i området kring Gardasjön. Övriga sim missade senast antar jag åter är redo för spel. Då det ännu inte varit någon träning sedan senaste matchen är det svårt att sia om vilka som är tillgängliga, har tyvärr ej resurserna att ringa runt och kontrollera.

Vad tror vi om matchen då? Genom åren har vi mötts otaliga gånger och nästan alltid har det varit jämna matcher och ganska tuffa tag. Marieberg verkar ha en väldigt ung trupp som säkert inte nått sin peak ännu, medan vi i real redan passerat den, åtmindstonde dem flesta av oss. Tror dock att vår tyngd inte minst på fasta situationer kommer resultera i minst ett mål. Fasta, som jag för övrigt tycker vi förbättrat till denna säsong och ser som ett riktigt vasst vapen men Davids könsliga vänster och alla tunga pjäser som flyttas in i boxen.

Slutligen hur slutar det? Tror på hemmaseger, slutresultatet skrivs till 3-1. Mål på hörna av Tom och sedan får Vincenzo äntligen sätta en och tredje blir ett självmål.

Matchinfo:
Var: Pettersbergs IP, konstgräsplanen
När: 2:a mejl, kl 20:15
Kostnad: 50 kr inträde

#forzareal

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *