Publicerad av & kategoriserad under Inför match.

Ny vecka och nya möjligheter. Förra veckans tunga förlust är glömd och färskast på näthinnan är istället det horribla domslutet så straffade ÖSK i gårdagens möte med dem grönvita 08.orna. De stora serierna avslutades i helgen men vår har precis börjat och äntligen börjar grässäsongen på riktigt.

Veckan inleds med bortamatch mot SMÅ (ikväll kl. 19:00) för att sedan följas upp med hemmamatch på torsdag mot Sköllersta. När torsdagens match är avklarad så har vi därmed avverkat alla tre lagen från Östernärke. Väderrapporten utlovar 26-grader och sol, gräset är grönt, ett revanschsuget Real, allt är upplagt för en härlig fotbollsbatalj på Närkeslätten.

Våra motståndare för dagen, SMÅ IF. Inledde säsongen lite trevande med kryss i första matchen mot Östansjö, följde upp med förlust mot Laxå. För att sedan ta två tunga treor genom att, först besegra Marieberg med hela 0–3 borta och sedan betvinga Lekeberg med 3–2 på hemmaplan. Lite smolk i bägaren från matchen mot Lekeberg får ändå Real bekantingen Tommi Hedmans utvisning mot Lekeberg anses som. Tommi som under tiden vi delade B-lag med Marieberg, faktiskt var utlånad till Real och har gjort några matcher i den vita dressen. SMÅ som förra säsongen gjorde comeback i division 5 efter några säsonger i division 6 stod för en stark vår men inte fullt så stark höst. Att SMÅ slutar på en mittenplacering känns inte som någon högoddsare, relativt stabila och tar sina poäng men når inte riktigt toppen.

I Reallägret är det även där lite smolk i bägaren efter senaste matchen. Både Kenan och Simon klev av med bristning i låret och missar matchen i kväll. Vår egen lilla buse Richard är avstängd efter sitt tveksamma röda kort, nästan lika tveksamt som Kennedys. AP befinner sig fortsatt på träningsläger på franska Rivieran, ytterst tveksamt om han kommer bli en bättre fotbollsspelare, svårt att lära en gammal hund att sitta. Det som dock är säkert är att det är en otroligt spelsugen benknäckare som kommer tillbaka. Slutdatum för träningslägret är satt till 30 maj. Ytterligare ett tungt avbräck som uppdagades under gårdagen är att den levande legenden Burgos, storsint har beslutat att låna ut sina gudabenådade fotbollskunskaper till Lillkyrka, dock endast på ett kortare lån. Vi förstår Bugge som haft svårt att övertyga tränastaben om sin storhet, han har medvetet undvikit träning för att inte förnedra oss dödliga med sin talang. Vi önskar Bugge lycka till på Örebro läns finast gräsmatta.

Vad tror vi då om matchen? Senaste lagen möttes slutade det med 1–4 seger för dem vita hjältarna från norr. Tror även denna match slutar med en Real seger där revanschlusten och den nyfunna gräskänslan fäller avgörandet. Vi har nu både tränat och spelat uteslutande på gräs de senaste veckorna och slutligen är vi redo att börja rulla bollen och hitta spelet. Tippar en 1–3 seger till Real där Tom visar vägen genom att forcera in ledningsmålet och sedan följer Oskar och Timmy upp med varsitt mål.

Vi ses på Tingstadsvallen!

#forzareal

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *