Publicerad av & kategoriserad under Nyheter.

 

Torsdag.

Premiär.

 

En pirrande känsla när verkligheten börjar. När chansen att bli hjälte uppstår, när möjligheten att glömma den gråa trista vardagen anländer. En sista chans att vrida tillbaka klockan och jaga efter en läderkula fast förvissad om att de andra spelarna är idioter och endast du vet hur man ska spela.

 

Äntligen är det dags att få spela fotboll igen, att få slippa inomhusfotbollen som begränsat en, att känna lukten av gräs och kanske få spela på den riktiga gräsplanen eller åtminstone få se den genom gallret från konstgräsplanen då Rynninges herrar kanske ska träna där 1 vecka senare och vaktmästaren vill spara på planen inför A-laget. Eller p12-orna.

 

Det viktigaste är att premiären är början. Början på en resa ihop, en strävan och ett kämpande där man tillsammans med dem som man delar omklädningsrummet med kommer dela varje vinst och varje seger. Där känslan av brödraskap bara växer med varje meter man springer för någon annan. När insikten slog till om att proffsdrömmarna aldrig skulle besannas så var det känslan av brödraskap som får en att fortsätta. Efter varje träning och varje sliten kropp efter match är det skratten och ilskan i ett omklädningsrum som håller dig kvar långt efter att domaren blåst av.

 

Det är ett omklädningsrum jag saknar och ett brödraskap jag inte längre delar ögonblick med som har premiär tillsammans…

 

Och det är ett brödraskap som jag vet kommer göra allt för varandra och oavsett resultat kommer vara ännu säkrare på att den lagkamrat man har bredvid sig på planen kommer göra allt som han orkar för dig.

 

Det är ett Real Örebro som fått spelare att återvända, att ta fram skorna från hyllan man lagt bort dem på, att trotsa känslan i en kropp som skriker ”nej” medan ett nyförälskat fotbollshjärta skriker ”JA!!”

 

Det är vad fotboll handlar om. Känslan av att tillsammans vänta på en premiär och att domaren blåser igen.

 

Ett tillsammans.

Som börjar på torsdag

Premiär

 

För Real Örebro

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *