Publicerad av & kategoriserad under Matchreferat.

Målskyttar Haval, Edward, Vincenzo x2 och Oskar
Matchens träskor 3. Vincenzo Altilia
2. Haval Mahdi
1. Oskar Andersson

Ett revanschsuget Real Örebro åkte iväg på måndagskvällen till en gammal bruksort. Mötena med Laxå har alltid varit hårda och motståndet har ofta varit stenhårda bruksgrabbar som åker 240 till matchen och har Grov lös större än en fotboll under läppen.

Men när vi anländer till matchen något sent (extremt sent) så är det något som inte stämmer. Känslan är att vi har kommit till Rio de Janeiro mer än vi kommit till Laxå. Laxå liknar mer Kalmar i sina stora dagar, röda tröjor och mer portugisiska än svenska på plan.

Det speglar även matchen då det är två lag som vill spela bollen och därför är matchen behaglig att kolla trots Div. 5 och bollen lämnar sällan marken.
Hemvändaren från Göteborg Haval Mahdi dominerar mittfältet med sin fantastiska spelförståelse och med stor hjälp av Kanté.. Eller Edvard som han också kallas. ”Ge alla träskor till Edvard, han gör alla så mycket bättre” Ett citat av Haval efter sina två träskor från kvällens match.

Det är en bra match med några halvchanser åt båda håll och i slutet av halvleken så får vi frispark en bit ut på den högra kanten. Haval skjuter sitt näst hårdaste och bollen är otagbar (Hade han skjutit sitt hårdaste hade matchen fått avbrutits för att laga nätet i målet) Drygt 5 min senare i matchen chippar matchens bästa spelare Vinzenco bollen över två mittbackar fram till en djupledslöpande Edvard. Edvard lobbnickar in bollen över målvakten och 2–0 är ett faktum.

Laxå har ett gyllene läge att reducera när deras anfallare kom helt ren men den rosa Kimesiskamuren står för en jätteräddning och 2–0 står sig till halvtid.
Men Real Örebro är inte Real Örebro utan några urusla minuter varje match och under dom 10 minuterna hinner Laxå både göra 2–1 och 2–2.

Men med ett psyke starkare än Hilmerssons finger så reser sig dom vita hjältarna från norr och spelar mot ett mål sista 30 minuterna.

Ny frispark.. ny frisparksskytt… Vinzenco… nytt MÅÅÅÅÅÅL matchens absolut vackraste mål när Vinzenco dundrar bollen i högra krysset och skickar slängkyssar till Hilmersson som fick det på film.

De dröjer några minuter innan Vinzenco skjuter igen och trots sämre träff så studsar bollen ändå över målvakten och 4–2 känns som spiken i kistan.
Vi har ett antal lägen till att utöka ledningen, bland annat genom undertecknad som fri från halva plan lyckas med precis ingenting. Oskar har ett flertal lägen och bollen vill inte lyda, frustation som gör att han ser ut som seriefigur med rök ur öronen och ögon som ploppar ur. När han väl får sin sista chans så drar han bollen i stolpen och in i mål. Vackert av Oskar som får utdelning för sitt hårda jobb. 5–2 till de vita krigarna och med 3 matcher kvar av vårsäsongen så ser jag inte hur något lag ska kunna slå oss. Jag garanterar att 9 poäng av 9 möjliga, tar vi inte det har Coach Timmy lovat att raka huvudet.

Till sist vill vi önska vår ordförande Peter Hilmersson lycka till på operationen idag. Hoppas ditt finger blir lika starkt som vårt psyke!

#forzareal

Laxå IF

Real Örebro

Kim Forsman Målvakt
Oskar Andersson Anfallare
Tom ”På boll” Berglind Försvarare
Daniel ”Nykan” Nyqvist Försvarare
August-Petter ”A-P” Ernst Mittfältare
Edvard Fredèn Mittfältare
Admir Hamzic Mittfältare
Haval Mahdi Mittfältare
Timmy Lundberg Anfallare
Vincenzo Altila Anfallare
Timmy Andersson Ledare
Martin Ingvarsson Anfallare
Simon Lundqvist Försvarare
Andreas Ahonen Mittfältare
5 2 1 6

Huvudtränare: Timmy Andersson
Ordförande: Peter ”Hilmer” Hilmersson
Players coach: Martin Ingvarsson
Materialförvaltare: Ingemar Källgren

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *