Publicerad av & kategoriserad under Matchreferat.

Målskyttar Petter och Andreas
Matchens träskor 3. Andreas Ahonen
2. Petter Bodin
1. Rikard Larsson

Årets första gräsmatch eller snarar första gången på gräs för året. Detta märktes redan på uppvärmningen där många hade problem att hantera den studsande bollen.

Hela fem förändringar i startelvan mot det lag som för en vecka sedan besegrade Laxå på Lillåvallen. Dock inget som märktes allt för mycket då dem nya som kom in tog för sig och kämpade på. Vi i Real började ganska bra och kom till lägen, dock inget skönt lir innan utan mycket längre bollar. Som farligast blev det när vi lyckades hitta in bakom Lekebergs wingbacks (tror dem ställde upp med en 3-5-2 uppställning, kändes som det åtminstone). I den andra minuten så efter en mindre bra rensning av Lekebergs målvakten kan vi sno bollen och kommer runt på högerkanten, debutanten Andreas slår in ett lågt inlägg som når Vincenzo i boxen. Avslutet täcks av en försvarare men inte bättre än att returen går till en fristående Petter som dundrar in 1–0 lågt i bortre. Första målet i Realtröjan för Petter och en kanonstart på matchen.

Efter målet kommer vi till ett par ytterligare chanser och har någon boll i nät men som avvinkas för ruff eller offside. Lekeberg som är vana vid den något ojämna planen verkar bemästra passningsspelet någorlunda och trillar stundtals på fint med sitt passningsspel. Vi å andra sidan spelar mer och mer längre och inlägg ju längre matchen går och känner oss inte alls bekväma med gräset och har svårt att hitta positioner i försvarsspelet.

I den 34:e minuten är det dock Lekeberg som efter en längre boll som på något sätt studsar förbi och tillslut friställer deras anfallare. Behärskat avslutar Lekebergsanfallaren i den bortre och 1–1 är ett faktum.

Matchen fortsätter som innan och Lekeberg har lite mera spel än oss men vi kommer till chanserna. I den 43:e på en defensiv hörna snappar så David upp en andra boll strax utanför straffområdet. Debutanten Andreas ligger och fiskar vid mitt plan. En känslig djupledsboll från David senare är Andreas fri, han är klinisk i avslutet och vi leder återigen. Ännu en gång är det första målet i Realtröjan för målskytten och inte i något av fallen tror jag att det är sista.

I halvtid pratar vi om att hitta bättre positioner i försvarsspelet och när vi anfaller, försöka hitta ytan bakom deras ytterbackar. Det blir något bättre i andra men kommer inte till några riktiga lägen. På en kontring i den 62: a minuten så kommer Lekeberg runt på vår vänsterkant. Ett lågt inspel snett inåt bakåt och en Lekebergs anfallare som får en halvkassträff. Claus är på bollen men kan inte riktigt hålla den och 2–2 är ett faktum.

Slutskedet av matchen fortsätter som innan om än med ännu mindre spel längst marken av dem vita marängerna. Lekeberg får ett mål avvinkat för offside ganska tydligt. Martin Ingvarsson kommer in och försöker hitta ett avslut, men det vill sig inte riktigt. Trötta fötter och huvuden i slutet resulterar istället i två gula, ett till vartdera laget.

Sammanfattningsvis så ska vi nog ändå vara nöjda med 2–2, då vi verkligen inte spelade så bra som vi vet att vi kan göra. Även Lekeberg skall ha credd och dem är verkligen inte en nykomling som bara är här för att se och lära. Nästa match är den onsdagen den 2: a maj, hemma på Petersbergs konstgräsplan. För motståndet står våra eviga antagonister Mariebergs IK. Kommer bli en tuff match och vi behöver alla ta oss ner på träning och fila på spelet. Vi behöver även allt stöd vi kan få så hoppas många tar möjligheten att komma ner på IP och heja fram dem vita riddarna.

#forzareal

Lekebergs IF

Real Örebro

Claus Alquist Pedersen Målvakt
Gustaf ”Fletcher” Jonsson Mittfältare
Kim Forsman Målvakt
Tom ”På boll” Berglind Försvarare
Richard Larsson Försvarare
Daniel ”Nykan” Nyqvist Försvarare
David Eriksson Anfallare
Admir Hamzic Mittfältare
Gustav Isacson Försvarare
Vincenzo Altila Anfallare
Martin Ingvarsson Anfallare
Simon Lundqvist Försvarare
Filip Hammarbäck Mittfältare
Erik Franzén Försvarare
Petter Bodin Anfallare
Andreas Ahonen Försvarare
2 3 1 6

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *