Publicerad av & kategoriserad under Matchreferat.

Målskyttar Andreas Ahonen

Ett lag, en enhet, en vilja, ett mål, en glädje… Idag spelade vi som ett Real Örebro. Inte den skönaste eller vackraste av fotboll, inte den mest fantasifulla eller iögonfallande fotboll. Utan en brunkar fotboll där ALLA gör sitt yttersta för lagets bästa. Det är i min värld det finaste som finns.

Matchen inleddes och bestod till stora delar av att Marieberg fick hålla i bollen. Kan absolut erkänna att dem var mera trygga med bollen än oss. Dem gör det stundtals riktigt bra, dock blir det aldrig några riktigt farliga chanser och skulle det ens vara nära är våra fantastiska mittbackar för dagen. AP och Tom där med en tå och hela jäkla kroppen och visar att här skall ingen få passera.

Dommaren för dagen är väldigt flitig med sin pipa och blåser hej vilt, visserligen åt båda hållen så det skall han ha credd för. Marieberg skapar några fasta situationer på vår planhalva men dessa resulterar inte i några speciellt farliga lägen. Kan dock inte säga att vi är speciellt mycket bättre men vi försöker komma loss i omställningar men skapar inget speciellt.

Förens i mitten av den första halvleken. Vi vinner bollen på vänsterkanten på egen planhalva, spelar in bollen i mitten och till slut når den Nykan som med en fint avvägd djupledsboll hittar Oskar strax till höger om Mariebergs straffområde. Oskar vänder hemåt och med en extremt känslig vänsterfot hittar han Andreas på den bortre stolpen som inte gör några misstag utan enkelt och behärskat lägger bollen i nätmaskorna bakom Mariebergs målvakten.

Första halvlek rullar på och bjuder inte på något skönlir, istället får publiken njuta av en kam. En kamp där båda lagen verkligen bjuder upp och ger och tar.

Vi pratar i halvtid om att vi gjort det vi innan match kom överens om, att ligga rätt, ta jobbet och aldrig ge upp. Vi ska inte åka härifrån med något annat än tre pinnar.

Andra halvlek tar vid där första slutade, ett Marieberg som försöker rulla boll och gör det stundtals bra, tycker dock att vi får dem att se bra ut genom att inte låta oss hetsa upp oss och börja jaga. Vi står rätt och när dem väl går framåt så är vi där.

Ju längre matchen går blir vi dock mer och mer stressade och har egentligen inget spel eller bollinnehav alls. Vi låter Marieberg komma längre upp i planen och faller lite väl långt ner ibland. Vi tar oss dock samman och börjar försöka vårda boll när vi erövrar den. Detta resulterar i att vår motståndare tar över rollen som regelöverskridare i sitt jagande efter en kvittering och vi börjar få frisparkar. Detta rycker sönder matchen mer och mer och när domaren väl förkunnar att vi är segrare är känslan ändå att vi hade koll på läget.

En grymt skön tre poängare är bärgad och jumboplatsen lämnad. Vi tar med oss många saker från denna matchen. Och ingen nämnd ingen glömd, idag var det laget som stod för prestationen.

På måndag väntar Lekeberg hemma på IP och nästa torsdag HOIF. Nu jävlar är segertåget i rullning igen och INGET skall få stoppa det! Får även passa på att tack dem som tog sig till Marieberg för att stötta oss, ni är guld värda!

Mariebergs IK

Real Örebro

Claus Alquist Pedersen Målvakt
Gustaf ”Fletcher” Jonsson Mittfältare
Oskar Andersson Anfallare
Tom ”På boll” Berglind Försvarare
Richard Larsson Försvarare
Daniel ”Nykan” Nyqvist Försvarare
Philip Wireklint Försvarare
August-Petter ”A-P” Ernst Mittfältare
Edvard Fredèn Mittfältare
Edvin Davidsson Anfallare
Gustav Isacson Försvarare
Martin Ingvarsson Anfallare
Filip Hammarbäck Mittfältare
Andreas Ahonen Mittfältare
1 2 1 6 16

Huvudtränare: Timmy Andersson
Ordförande: Peter ”Hilmer” Hilmersson
Materialförvaltare: Ingemar Källgren

#forzareal

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *