Publicerad av & kategoriserad under Matchreferat.

Målskyttar David Eriksson (straff)
Matchens träskor 3. Edvard Fredén
2. Andreas Lundberg
1. David Eriksson

Vi avrundar vårsäsongen med ett kryss och en poäng med oss hem från natursköna Björkviksvallen. Ett resultat som vi kanske inte hade hoppats på men samtidigt ett fall framåt gällande inställning och attityd.

Det var en match med chanser åt båda hållen och två bra målvakter som höll ner siffrorna, även om det kanske inte var mängder av chanser utan främst en kamp mellan straffområden. Innan match fokuserar vi mycket utav snacket till att göra jobbet och spela enkelt. Lite man fall gör att vi under uppvärmningen saknar avbytare helt men som tur är ansluter Kurt och Larsson närmare matchstart.

Östansjö tar ledningen efter en fast situation där vi inte riktigt kommer upp och Andreas kan inte mycket göra än att se bollen segla in i nätmaskorna. Efter målet höjer vi oss och lyckas skapa mer och mera tryck. Precis innan halvtidsvilan så hittar sedan David, Oskar i djupled. Orädd fullföljer Oskar och är först på bollen mot en utrusande Östansjö målvakt. Dommaren blåser straff och Oskar blir liggande efter att ha fått mottagit ett knä i ryggslutet. Oskar repar sig och David kliver fram på den efterföljande straffen och sätter den hur säkert som helst.

I halvtid är vi inte helt nöjda med oavgjort, även om vi inte skapat jättemycket och Östansjö inte varit helt ofarliga. Vi disponerar om lite i ett försök att få tag på våra motståndare längre upp i planen och erövra boll tidigt. Vi inleder andra halvlek bra men skapar inga riktiga farligheter. Ju längre matchen går blir båda lagen bara längre och längre och spelet böljar med mycket försök till längre bollar över resp. lag. I slutminuterna får Andreas visa vilken fantastisk målvakt han fortfarande är och gör en riktig tv-räddning på ett långskott från Östansjö spelare.

Mer än så blir det inte och det är ändå två lag som tillslut verkar ha förlikat sig med tanken på delad poäng.

Nu tar vi sommarledigt och göder oss ännu fetare och mera otränade. Vissa utav oss kommer säkert göra något tappert försök att hålla igång men många av oss kommer troligtvis hamna i tv-soffan framför någon utav alla vm-matcher. Det tycker jag ändå att vi förtjänar. När hösten sedan kommer, då kommer vi vara redo med humöret på topp!

#forzareal

Östansjö IF

Real Örebro

Andreas Lundberg Målvakt
Gustaf ”Fletcher” Jonsson Mittfältare
Kim Forsman Målvakt
Oskar Andersson Anfallare
Richard Larsson Försvarare
Daniel ”Nykan” Nyqvist Försvarare
David Eriksson Anfallare
August-Petter ”A-P” Ernst Mittfältare
Edvard Fredèn Mittfältare
Markus M Kurt Försvarare
Edvin Davidsson Anfallare
Timmy Lundberg Anfallare
Filip Hammarbäck Mittfältare
Andreas Ahonen Mittfältare
1 2 6

Ordförande: Peter ”Hilmer” Hilmersson
Players coach: Martin Ingvarsson
Materialförvaltare: Ingemar Källgren

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *