Publicerad av & kategoriserad under Matchreferat.

Målskyttar Timmy L x3, Oskar A x2
Matchens plus Timmy L

Första matchen avklarad och en relativt enkel seger bärgad. Vi samlades sedvanligt på Hamnplan för gemensam avfärd. Lika sedvanligt var att vi väntade på någon som var lite sen och att några fick nog och åkte i förväg. Stämningen på samlingen var mycket god och många skratt.

Väl på plats var stämningen fortsatt avspänd men när matchen väl drog igång märkte man att många var spelsugna. Spelet inleddes trevande och vi hamnade lite fel i många situationer och överarbetade för att kompensera. Dock i den nionde minuten kunde vi snappa upp en boll på mittplan och efter en fin lyftning i djupet av nyförvärvet Filip kunde Timmy kyligt rulla in 0–1. Därefter fortsatte det dåliga spelet och vi var inte helt trygga med den stora planen och kalla vädret. Östansjö försökte hota med långa bollar främst ut mot kanterna men våra ytterbackar kunde relativt enkelt avvärja. I den 24:e minuten fångar vi upp en boll strax utanför eget straffområde, en längre boll i djupet på höger kanten och ett lågt inlägg senare dyker han upp igen. Timmy lyfte enkelt in 0–2. 0–3 dröjer inte länge och uppstår efter en längre boll från vårt försvar som Östansjö missar att rensa, Oskar är påpasslig och kan sedan fri från mittlinjen sprinta ifrån och rulla in bollen i nät. Innan halvlek skall även 0–4 komma. Det är David som kommer runt på vänsterkanten och hittar in snett bakåt till Timmy som därmed fullbordar sitt hattrick.

I halvlek är vi nöjda med resultat men inte fullt så nöjda med spelet. Vi har dragits med i deras spel och dels tappat lite positioner men även spelat lite väl mycket längre bollar istället för att våga spela bollen längs marken. Spelet blir något bättre och efter att Oskar surat till efter vad han ansåg var en ful tackling drar han iväg ett skott mot mål som på något sätt letar sig in i mål, 0–5. Därefter går spelet ner lite och vi tillåter Östansjö att komma fram lite väl enkelt. Efter en hörna får Östansjö en ny chans till inlägg och vi slarvar i markeringen, reducerat till 1–5. Nykan som kommit in i halvtid istället för Tom får nog av det mesiga spelet och går in kraftfullt strax utanför straffområdet. Lite för kraftfullt tycker domaren som dömer frispark. Claus i målet ställer upp muren men en välplacerad dock inte allt för hård frispark från Östansjö, Letar sig tillslut in i målet, 2–5. Därefter är det inte mycket till spel och vi slarvar och ger Östansjö bollen vid flera tillfällen. Slutligen blåser domaren i pipan och segertåget är i rullning.

Slutsats, inte världens mest välspelade fotbollsmatch och vi kommer definitivt behöva skärpa till vårat spel när motståndet blir tuffare. Många felbeslut, för lite rörelse, och alldeles för mesigt i närkampsspelet många gånger. Men men första matchen och en seger är alltid en seger. Extra plus till Timmy L som äntligen hittat målformen och är så där kylig och på rätt plats som vi vet att han kan vara.

Nu på söndag väntar Glanshammar och vi får hoppas att med en match i benen, spelet blir bättre. Kan vara läge att kalla in Bugge…

#forzareal

Östansjö IF

Real Örebro

Claus Alquist Pedersen Målvakt
Gustaf ”Fletcher” Jonsson Mittfältare
Oskar Andersson Anfallare
Tom ”På boll” Berglind Försvarare
Richard Larsson Försvarare
Daniel ”Nykan” Nyqvist Försvarare
David Eriksson Försvarare
Edvard Fredèn Mittfältare
Admir Hamzic Mittfältare
Markus M Kurt Försvarare
Gustav Isacson Försvarare
Timmy Lundberg Anfallare
Martin Ingvarsson Anfallare
Simon Lundqvist Försvarare
Filip Hammarbäck Mittfältare
Kenan Catic Försvarare
5 2 4

Huvudtränare: Timmy Andersson
Ordförande: Peter ”Hilmer” Hilmersson
Players coach: Martin Ingvarsson
Hjälptränare: Gustav Isacson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *