Publicerad av & kategoriserad under Matchreferat.

Målskyttar David E x2
Matchens plus Martin "Burgos" Persson

Segertåget gör ett uppehåll… Det blev inte riktigt som jag förutspådde, torsk och en nästan omöjlig uppgift att gå vidare i cupen. Den sena söndagsmatchen slutade med seger för gästande Glanshammar. Troligtvis en rättvis seger men ändå med en känslan av att det var en match vi borde ha vunnit.

Inför matchen var det ett par namn som saknade sedan segern mot Östansjö, men den största snackisen var ändå comebackande Martin ”Burgos” Persson, som innan säsongen i ett pressuttalande meddelade att han lägger skorna på hyllan (enl. Burgos själv så sa ha bara uppehåll under 2018). Burgos är en spelare som väcker många känslor med sitt uppoffrande spel och stora hjärta, har varit klubben trogen (med mindre avbrott för utlåning) sedan starten 2004. Även kul att se Kim Forsman mellan stolparna igen och Philip Wireklint storma fram längs kanten.

Då jag själv inte deltog i matchen har jag svårt att återge exakt vad som hände mer än utifrån den information jag tagit del av i efterhand. Matchen började med att Glanshammar slår sina bonusstraffar, man missar en och sätter en, därmed uppförsbacke redan från start. I den 11:e minuten utökar sedan Glanshammar sin ledning på nick. Ett resultat som står sig till halvlek och något som jag vet ingen i den liljevita tröjan är nöjd med. I den 68:e minuten kliver sedan David fram och visar den klass vi alla vet att han besitter, reducerat till 1-2. Bara två minuter senare hittar Oskar redan nämnde David som stänker in kvitteringen, 2-2. Men som ni redan räknat ut, en kortvarig glädje. I den 85:e minuten sätter Glanshammar 2-3 och i den 87:e 2-4. Slut och rullgardinen ner för dem vita riddarna.

Eftersnacket till matchen var dystert och många som ville ta ansvar för förlusten genom att skylla på sin egen insats. Dock är vi ett lag och vi förlorar som ett lag, gör vi en dålig match så beror det inte på en enskild individ utan på gruppen som inte når upp till sin rätta nivå. Det visar dock på en vilja och stolthet för klubben att så många känner sig besvikna och inte är nöjda med en förlust. Nästa helg är det påsk och därmed även spelledigt, nästa match blir därmed först den 7:e april borta mot Stene i den sista omgången av Eksjöhuscup. Det kommer vara ett rejält revanschsuget Real som vill bevis inte minst för sig själva att man kan mycket bättre.

Matchens plus går till Bugge som enl. egen utsago var bäst på plan när han väl fick komma in. Dock skall även David omnämnas, vars vänsterfot återigen visat att den kan göra skillnad.

Real Örebro

Kim Forsman Målvakt
Oskar Andersson Anfallare
Tom ”På boll” Berglind Försvarare
Richard Larsson Försvarare
Daniel ”Nykan” Nyqvist Försvarare
Philip Wireklint Försvarare
David Eriksson Försvarare
Edvard Fredèn Mittfältare
Admir Hamzic Mittfältare
Markus M Kurt Försvarare
Gustav Isacson Försvarare
Timmy Lundberg Anfallare
Timmy Andersson Ledare
Martin Ingvarsson Anfallare
Martin ”Burgos” Persson Anfallare
Simon Lundqvist Försvarare
Filip Hammarbäck Mittfältare
2 3 1

Glanshammars IF

#forzareal

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *