Publicerad av & kategoriserad under Matchreferat.

Målskyttar Fletcher, David (straff) och Oskar
Matchens träskor 3. Andreas Lundberg
2. Gustaf "Fletcher" Jonsson
1. Oskar Andersson

I en blött och ganska tuff match visade vi ”cojones” och gav inte upp trotts underläge 0–1 och 1–2. Det är sådana här matcher man verkligen känner sig stolt över att tillhöra denna fantastiska förening. Segertåget rullar vidare!

Inför matchen såg truppen lite tunn ut med flera borta som följd av avstängningar och resor. Ju närmare match vi kom fylldes dock truppen på och ett extra erkännande till Sebastian som inte spelat fotboll på ett bra tag men som ändå kommer in och ger järnet och sätter avtryck med en fin teknik.

Matchen sparkar igång och det är väl egentligen inget av lagen som direkt skapar några farligheter inledningsvis. Planen, som för dagen var finare än någonsin är dock väldigt hal och Oskar är vid två tillfällen förbi sin försvarare som följd av att denna halkar. Vid det andra läget är det nära att han får straff efter att den utrusande HOIF målvakten dragit ner honom. Hade nog dock varit en tuff straff att ta in en svår situation.

Istället är det HOIF som i den 35:e minuten tar ledningen genom fint kombinationsspel genom först vårt mittfält och sedan försvar. HOIF anfallaren kommer fri med Andreas i målet och lyckas på något sätt få in den mellan Andreas och stolpen, ett fint anfall.

Vi går till halvtid med huvudena högt och det är ett är jäkligt taggat Real som ställer upp för den andra halvleken. Vi fortsätter som tidigare och lägger inga fingrar i mellan och det verkar som att HOIF börjar tröttna och gnäller mer och mer på domaren. I den 67:e minuten så får den i halvtid inhoppande Simon bollen på högerkanten. Han driver upp bollen på kanten och hittar undertecknad med en extremt väl avvägd boll i mellan glidtacklande försvarare och målvakt. Undertecknad lyckas tränga bort alla tankar och kan istället behärskat slå in kvitteringen. Riktigt jäkla skönt att få utdelning.

Det dröjer dock bara två minuter till nästa kalldusch. HOIF kommer runt på sin vänsterkant och hittar med ett fint högt inlägg en spelare i boxen som med skallen överlistar Andreas i kassen. Fy fan tänker vi men knyter näven och fortsätter trycka på framåt. Detta ger utdelning och i den 73:e minuten tilldelas vi en straff efter att Martin blivit fasthållen när han skall slå in bollen. David ”den gyllene foten” Eriksson kliver fram och i sedvanlig ordning gör han inga misstag och vi är åter med i matchen.

Efter kvitteringen så följer några stökiga minuter med tre varningar och många tuffa dueller. Så i den 86:e minuten sliter inhoppande Martin med ömmande knän sig förbi på högerkanten och hittar med ett hårt inspel en fram rusande Oskar framför mål. Oskar fläker sig fram och stöter in bollen i målvaktens bortre hörn. Vi har vänt och det känns så jäkla underbart. Vi håller undan men som ett bevis på vår fantastiska inställning så dra Kurt på sig ett direkt rött i den 90:e minuten. Det hela skedde efter en tuff glidtackling från HOIF spelaren där Kurt reagerar häftigt. Det hela ser värre ut än vad det var och det röda kortet känns lite väl, hade räckt med ett gult.

Ytterligare tre poäng bärgade och vi klättrar till en 7:e plats i tabellen med en match mindre spelad än dem flesta andra lagen. Avståndet till ledande IFK Lindesberg är dock hela 10 p, dock är det bara 4p upp till andraplatsen.

Nu laddar vi batterierna och går för helg ledigt, nästa vecka väntar SMÅ IF hemma. Ett lag som vi har revansch att utkräva mot. NU JÄVLAR ÄR VI PÅ GÅNG!

Real Örebro

Andreas Lundberg Målvakt
Gustaf ”Fletcher” Jonsson Mittfältare
Kim Forsman Målvakt
Oskar Andersson Anfallare
Richard Larsson Försvarare
David Eriksson Anfallare
August-Petter ”A-P” Ernst Mittfältare
Markus M Kurt Försvarare
Gustav Isacson Försvarare
Timmy Lundberg Anfallare
Timmy Andersson Ledare
Peter ”Hilmer” Hilmersson Anfallare
Martin Ingvarsson Anfallare
Simon Lundqvist Försvarare
Kenan Catic Försvarare
Andreas Ahonen Mittfältare
3 3 1 2 6

Huvudtränare: Timmy Andersson
Ordförande: Peter ”Hilmer” Hilmersson
Players coach: Martin Ingvarsson
Hjälptränare: Gustav Isacson
Materialförvaltare: Ingemar Källgren

HOIF

#forzareal

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *