Publicerad av & kategoriserad under Matchreferat.

Målskyttar Fletcher, Oskar och Edvard
Matchens träskor 3. Edvard Fredèn
2. Tom Berglind
1. Fletcher

Det var en märklig känsla att bege sig till Lillån för hemmapremiär. En plats som vi i Real förknippar med svängiga matcher och grinigt spel med många kort. Detta såg till en början ut att bli en ganska lugn tillställning. Dock ville domaren annorlunda.

Det var ett ivrigt Real som startade sin uppvärmning ovanligt tidigt, stämningen var god och någon tanke på förra matchens missar var inget som spökade utan endast skojades om, ”vi sparade målen till idag”. Matchen drog igång och direkt från start visade vi dem ”vita marängerna” att vi har väldigt mycket fotboll i truppen och vårdade boll och passade runt. Laxå backade hem och försökte sticka upp med snabba kontringar men inget som egentligen blev till någon farlighet. Vi fortsatte rulla och hittade väldigt mycket ytor på mitten och kunde egentligen utan svårighet passa och fram till motståndarnas straffområde. Vid straffområdet tog det sedan stopp och istället fick vi försöka skjuta från håll.

Matchen fortsatte och vi blev lite väl bekväma i vårt bollinnehav och blev väldigt långa i laget. Så även om det fina passningsspelet fortsatte så blev det farligare och farligare när Laxå lyckades erövra bollen strax utanför eget straffområde. I den 16:e minuten kom dock utdelningen. Efter en fin fin hörna från Davids vänsterfot, lyckas undertecknad komma högst på en boll på bortre stolpen. Lite turlig går sedan bollen i en båge från pannan i stolpen och vidare in i nät.

Första halvlek fortsatte som innan och som tidigare nämnt så skapar vi en hel del, dock inget jättefarligt. Bakåt uppstår lite onödiga kontringslägen, men inget riktigt farligt.

I halvlek pratar vi om att fortsätta med vårt fina passningsspel men hitta bättre positioner i defensiven för att undvika onödig kontringar. När andra halvan av denna vårsolsmatch drar igång har solen börjat gå ner och strålkastarljusen skickar långa skuggor över planen. Några byten görs i halvtid där David ersatt Philip på vänsterbacken och Vincenzo gått in på topp. Vi fortsätter rulla bollen inom laget men varvar mer och mer med längre bollar för att dra isär spelet. Davids vänsterslägga skickar flera fina bollar mot Oskar och Laxå får kämpa för att freda sig. Redan i den 47:e minuten hittar Vincenzo, Oskar med fint kortpassningsspel i straffområdet och Oskar visar ingen barmhärtighet utan dundrar in bollen upp i nättaket.

Laxå börjar därefter kännas mer och med som slaget lag och gnället på oss, domaren och egen spelare blir allt mera intensivt. i den 72: minuten punkterar sedan Edvard matchen med sitt 3-0 mål, fin framspelad av Oskar. Edvard som ägnade stor del av första halvlek till att skjuta in sig.

Bland det sista som händer är att i den 87:e minuten får Laxå en omställning. Stentuffe Kenan går dit och stoppar anfallet. Lite för bryskt tycker domaren men enl mig verkligen inte fult och tveksam varning. En varning som innebär andra i matchen för Kenan som därmed får bege sig av planen och mot dusch i förtid. I tumultet som uppstår har tydligen Laxås mittback gjort sig skyldig till orätt och mottar även han sin andra varning och får lämna.

Matchen slutar 3-0 till hjältarna från norr, väldigt välförtjänt och rättvist. Nu laddar vi om och siktar in oss på att fortsätta med det fina spelet nästa vecka bort mot Lekeberg.

#forzareal

Real Örebro

Claus Alquist Pedersen Målvakt
Gustaf ”Fletcher” Jonsson Mittfältare
Kim Forsman Målvakt
Oskar Andersson Anfallare
Tom ”På boll” Berglind Försvarare
Richard Larsson Försvarare
Philip Wireklint Försvarare
David Eriksson Anfallare
Edvard Fredèn Mittfältare
Markus M Kurt Försvarare
Gustav Isacson Försvarare
Timmy Lundberg Anfallare
Vincenzo Altila Anfallare
Simon Lundqvist Försvarare
Filip Hammarbäck Mittfältare
Kenan Catic Försvarare
Petter Bodin Anfallare
3 3 1 3 6 19

Laxå IF

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *