Publicerad av & kategoriserad under Matchreferat.

Målskyttar Andreas
Matchens träskor 3. Andreas Ahonen
2. Vincenzo Attila
1. Filip Hammarbäck

Årets tredje match avklarad och fortsatt obesegrade. Det var ett väldigt stiligt Real som tågade ut på Pettersbergs plastbeklädda matta. Hilmersson hade tävlat mot klockan och vunnit, vilken hjälte!

Ett Real som för dagen spelande i helsvarta dräkter, likt arabiska fullblod frustande innan ett lopp. Hade svårt att dölja sin glädje av att äntligen få göra ”hemmapremiär” och äntligen bära dessa omtalade nya dräkter. Som följd av match mellan Rynninge och Forward i cupen på planen innan blev uppvärmningen flyttad till närmaste gräsyta. Det var inte många som önskade att matchen skulle spelas på gräs efter det. Ännu är gräsplanerna på Pettersberg inte redo Örebros finaste förening.

Matchen inleds och till en början är det gästande Marieberg som sätter högsta farten och pressar och har det mesta av bollen. Men redan efter 5–10 minuter så har vi växt in i matchen och uppvisar ett fint passningsspel där Mariebergsspelarna jagar och jagar men utan att egentligen vara i närheten av bollen. Vi skapar lite halvchanser men blir väldigt långa i laget vid anfallen och det är egentligen bara våra tre offensiva spelare, Andreas, Vincenzo och Oskar som egentligen deltar i anfallsspelet på den sista tredjedelen. I mitten av första så kommer även utdelningen. Det är Andreas som snappar upp en målvaktsretur och behärskat kan slå i sitt andra mål i Real-tröjan på lika många matcher. Efter det har vi bud på flera mål och inte minst Andreas är på väg igenom men en extremt tidig och uppenbar glidtackling runt mittplan från Mariebergs försvararen lyckas stoppa honom. Marieberg försöker komma runt på kanterna men dem fåtal gånger våra ytterbackar inte stoppar dem så har mittförsvaret och Claus inga bekymmer att avvärja försöken.

Vi går till halvtid med en 1–0 ledning men känner att vi borde nog kunnat göra minst ett till. Andra halvlek startar som den första slutade och vi i Real är väldigt trygga med bollen och trillar enkelt runt Mariebergsspelarnas press. Vi skapar en del lägen och farligast är nog när Andreas friställer Oskar med målvakten men där målvakten gör ett fantastiks ingripande och lyckas avstyra. Desto längre matchen går så sjunker vi längre och längre ner med vårt mittfält och tillåter Marieberg att ha mera boll. Några halvchanser uppstår lite slumpartat men är inte våra mittbackar eller Claus där och avstyr så är domaren alert med offsiden. I slutminuten får vi dock ett superläge att sätta spiken i kistan när Timmy med ett fint inlägg från högerkanten hittar en framstormande Kurt, tyvärr lyckas Kurt inte få tillräckligt mycket Kurt på bollen. Domaren blåser av matchen och det är ett glatt gäng i nya svarta dräkter som får hurra för ännu en seger.

Vi gör en hel okej match, speciellt första. Vi tappar lite när orken gör detsamma men lyckas ändå freda oss hele vägen och Claus ”the babyblue Wall” får hålla nollan. Nästa match är redan på måndag den 7:e, borta mot HOIF på Odenvallen.

#forzareal

Real Örebro

Claus Alquist Pedersen Målvakt
Gustaf ”Fletcher” Jonsson Mittfältare
Oskar Andersson Anfallare
Tom ”På boll” Berglind Försvarare
Richard Larsson Försvarare
Daniel ”Nykan” Nyqvist Försvarare
David Eriksson Anfallare
Edvard Fredèn Mittfältare
Admir Hamzic Mittfältare
Markus M Kurt Försvarare
Gustav Isacson Försvarare
Timmy Lundberg Anfallare
Vincenzo Altila Anfallare
Peter ”Hilmer” Hilmersson Anfallare
Simon Lundqvist Försvarare
Filip Hammarbäck Mittfältare
Kenan Catic Försvarare
Andreas Ahonen Mittfältare
1 6 17

Mariebergs IK

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *