Publicerad av & kategoriserad under Matchreferat.

Målskyttar Gustav Isacson och Oskar Andersson
Matchens träskor 3. Oskar Andersson
2. Gustav Isacson
1. Kenan Catic

Segertåget har fått upp farten igen och i all hast missade vi även att släppa en införrapport, ledsen för det. En skön seger som kändes väldigt välförtjänt och kunde blivit större. Två felaktigt bortdömda, en felaktig offside och en i ribban som sedan studdsade över linjen, något inte domaren kunde se.

Vi inleder matchen något trevande och lägger mycket energi på att ligga rätt defensivt. Detta medför att våra anfallare får agera relativt allena på topp, något dem dock sköter med galans. I vår mån om att inte ge våra motståndare något extra rullar vi runt bollen riktigt bra och värderar varje passning. Första fem minuterna så låter vi inte vår motståndare låna bollen, något vi ju längre säsongen gått blivit bättre på. Vi skapar några halvchanser och i den 16: minuten leder det till en hörna. Vår liggandebollspecialist David levererar som vanligt och på bortre dyker Iscason upp och knoppar in ledningsmålet. En fin nick som sitter mer eller mindre i målvaktens högra kryss. Målvakten som inte kommer helt rätt till Davids otäckt precisa hörna och istället krockar med undertecknad är inte ens nära att störa. Söder skriker på obstruktion av målvakten. Domaren håller dock inte med dömer mål, helt korrekt tycker jag då han dels kommer fel och dels inte är högst eller först in i situationen.

Efter målet så skapar vi lite halvchanser och bakåt känns det kassaskåpssäkert. Samtliga i försvaret även dem som kommer in under matchens gång gör det jäkligt bra och ingen backar undan från en duell. Det som ändå känns nytt är att det vid flera tillfällen skriks en del kommentarer och det är mycket känslor som vill ut. Initialt så låter det kanske inte så jäkla bra utan snarare som osämja. Dock är känslan att det är känslor som behöver ut och att vi känner och oss trygga med varandra och att alla är riktiga vinnarskallar som bara vill ha tre poäng, inget annat. Hoppas vi fortsätter med detta och ställer krav på varandra, även om man får värdera vad man säger och inte ta åt sig för mycket heller, man vet själv när man gjort fel. Tyder dock på jäkligt bra inställning när känslorna inte alltid kan kontrolleras och vi visar att vi vill något.

Andra halvlek så startar vi jäkligt bra och nu får vi upp lite fart i passningsspelet, en trolig förklaring kan vara konstgräset som vi känner gynnar oss, även om vi föredrar riktigt gräs. I den 59:e minuten hittar nyinsatte Vincenzo, Oskar i djupled med en snygg lobb, som retfullt enkelt kan sätta tvåan. Efter målet har vi en i ribban från Söder försvarare som enl. dem som var nära, var över mållinjen men inte bedömdes av domaren som inne. Samt en boll i nätt, också efter att ha tagit på Söder försvarare, som blir felaktigt bortdömt för offside.

Söder försöker hitta tillbaka in i matchen med långa bollar mot sina toppar, ett spel som stör oss i den mån att vi dras med och blir långa i lagdelarna. I den 71:a minuten är Vincenzo långt ner och hjälper till i försvaret och efter vad som såg ut att vara en klockren brytning blåser ändå domaren frispark till Söder. Söderspelaren går fram och med en riktigt fin frispark hittar han Claus högra kryss, inget att göra för Claus ”the wall” Pedersen. Därefter är det inte mycket till ordnat spel från något av lagen och mycket sker på chans, dock resulterar det inte i vad jag minns i några direkta farligheter.

När domaren sätter pipan i munnen och förkunnar att matchen är slut så känns det som en riktigt välförtjänt seger som kunde blivit större. I morgon onsdag är det återigen dags för match, då den uppskjutna matchen mot Lekeberg skall spelas. Matchen som skulle ha varit hemmamatch för oss, kommer att spelas i Lanna kl 18:00, detta som följd av att vi vid ordinarie matchtidpunkt inte kunde erbjuda någon plan, detta då Pettersberg var avstängt som följd av kraftigt regn. Vart och när denna match spelas känns oväsentligt, det enda som räknas i våra ögon är tre poäng. Därmed är det bara för oss att smörja in hela kroppen i Voltaren och göra oss klara för kamp. Mer info inför matchen kommer troligtvis under morgondagen.

#forzareal

Real Örebro

Andreas Lundberg Målvakt
Claus Alquist Pedersen Målvakt
Gustaf ”Fletcher” Jonsson Mittfältare
Oskar Andersson Anfallare
Tom ”På boll” Berglind Försvarare
Richard Larsson Försvarare
Philip Wireklint Försvarare
David Eriksson Anfallare
Edvard Fredèn Mittfältare
Markus M Kurt Försvarare
Gustav Isacson Försvarare
Timmy Lundberg Anfallare
Vincenzo Altila Anfallare
Martin Ingvarsson Anfallare
Filip Hammarbäck Mittfältare
Kenan Catic Försvarare
Petter Bodin Anfallare
Andreas Ahonen Mittfältare
2 2 2 6

Huvudtränare: Timmy Andersson
Ordförande: Peter ”Hilmer” Hilmersson
Players coach: Martin Ingvarsson
Hjälptränare: Gustav Isacson
Materialförvaltare: Ingemar Källgren

Örebro SK Söder

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *