Publicerad av & kategoriserad under Matchreferat.

Målskyttar Petter x2 och Gustaf x2
Matchens träskor 3. Petter Bodin
2. Gustaf Jonsson
1. Tom Berglind

Ett fall framåt jämfört med våra två tidigare matcher men svårt att vara helt nöjda när vi tappar en 3-0 ledning. Det var ett taggat men glatt Real som samlades för match, i väntan på att matchkläderna skulle anlända var det mycket skratt och stim.

Matchen drar igång och tycker vi i Real kontrollerar händelserna väldigt väl. Vi försöker spela boll, blandat med lite längre bollar ut mot våra kanter. Försvarsmässigt är det inte mycket som kommer igenom och Sköllersta försöker nästan uteslutande att ta sig igenom med den längre bollen från mittback. I den 6:e minuten är Sköllerstas målvakt ute och fladdrar och och får inte riktigt iväg bollen. Petter får tag i den och kan enkelt sätta ledningsmålet. Riktigt skönt med en bra start. Första halvlek fortsätter och får nog ändå säga att vi har bra koll på läget. Vi ligger väldigt bra försvarsmässigt och Sköllersta har svårt att ta sig fram. Det kommer några avslutsförsök från båda lagen men inget riktigt farligt.

I halvlek pratar vi mycket om vårt försvarsspel och hur vi skall fortsätta göra det svår för våra motståndare. Dock skall sägas att första halvlek var en stor skillnad mot tidigare matcher, då vi verkligen tog jobbet och hem på rätt sida och hittade våra positioner. Vill även passa på att ge lite beröm till våra anfallare som verkligen verkade trivas att vara två däruppe och tog ett grymt jobb i defensiven. Detta är något vi får ta med oss till kommande matcher.

Andra halvlek rullar igång och vi fortsätter på den inslagna vägen och vårdar boll. I den 53: minuten kommer vi runt på vänsterkanten och efter lite trassel hittar bollen fram till undertecknad strax utanför straffområdet. Jag blundar och drar till på volley och absolut inte världens hårdaste skott men på något sätt letar den sig in i nätet. Efter det tar det inte mer än 5 minuter innan Petter är framme igen och denna gången med en riktig kanon bombar in 3-0. Nu känns det som vi avgjort matchen men strax efter får ända Sköllersta in en reducering genom ett inspel från deras vänster kant som skär in mellan försvar och målvakt rakt till en framrusande anfallare som inte gör några misstag. Jäkligt irriterande att släppa in dem i matchen igen och det gav verkligen våra motståndare tändvätska att fortsätta jaga. I den 72:a minuten får dom så en frispark lite till vänster om straffområdet, en ganska hård frispark, där många spelare rusar mot mål ställer Kim i målet och Sköllersta är återigen med i matchen.

I den 75: minuten får vi hörna och David springer upp för att ta den. David som för dagen haft fantastiks leverans på sin hörnor och frisparkar slår in bollen mot den bortre stolpen. Flera spelare går mot boll och i efterföljande tumult får Tom näsan på bollen som till slut når undertecknad som utan att tveka vispar till med vänsterfoten, 4-2 och nu måste det väl ändå vara avgjort.

Så i den 82:a minuten efter en märklig situation då Sköllerstas målvakt på mittplan avstyrt en kontring med handen. Något som domaren inte alls uppfattar och linjedomaren inte verkar vilja uppfatta så kan Sköllersta ställa om och få in en ytterligare reducering, 4-3 och mindre än 10 kvar att spela. Sköllersta fortsätter trycka på och fyller på med mycket folk medans vi bara blir djupare och djupare i vårt försvarsspel. Så i den 86:e minuten får deras mittback nicka in kvitteringen, riktigt tungt att tappa ledning, speciellt så sen i matchen.

Domaren blåser av och det är ett besviket Real som tackar för matchen. Vi tar med oss det fina jobbet från första och lär oss av det röriga positionsspelet i den andra. Nästa vecka väntar ÖSK Söder bort. Då jävlar är det bara tre poäng som räknas!

#forzareal

Real Örebro

Gustaf ”Fletcher” Jonsson Mittfältare
Kim Forsman Målvakt
Oskar Andersson Anfallare
Tom ”På boll” Berglind Försvarare
Richard Larsson Försvarare
David Eriksson Anfallare
Admir Hamzic Mittfältare
Markus M Kurt Försvarare
Timmy Lundberg Anfallare
Vincenzo Altila Anfallare
Peter ”Hilmer” Hilmersson Anfallare
Martin Ingvarsson Anfallare
Filip Hammarbäck Mittfältare
Kenan Catic Försvarare
Petter Bodin Anfallare
Patrik Almkvist Mittfältare
Andreas Ahonen Mittfältare
4 1 4 6

Huvudtränare: Timmy Andersson
Ordförande: Peter ”Hilmer” Hilmersson
Players coach: Martin Ingvarsson
Materialförvaltare: Ingemar Källgren

Sköllersta IF

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *