Publicerad av & kategoriserad under Matchreferat.

Matchens träskor 3. Edvard Fredèn
2. Gustaf Jonsson
1. Tom Berglind

Strålande sol och jäkligt varmt. Så skulle man kunna beskriva första halvlek. En halvlek som innehöll lite av varje. Vi i Real började helt okej och växlade mellan att spela oss upp i banan med att slå längre i djupet och det kändes som att målet kommer snart. Så blev det dock inte…

Tom kom upp fint på en hörna i mitten utav första och så när fick tillräckligt på bollen för att lyckas styra den i nät. Även Oskar hade en fin möjlighet när har imponerande tog ner ett stenhårt skott i SMÅ´s straffområde och blev fri. Målvakten som för dagen gjorde en riktigt bra match gör sig stor och bollen vill inte in i nät.

Vid en utrusning mot en mot mål stormande SMÅ anfallare kastar sig så Claus efter bollen. Han lyckas avstyra farligheten men bli liggandes med kraftiga smärtor i baksida lår. Troligt är att han lyckats dra baksidan, det är bara att kasta in handskarna. Reservmålvakt för dagen, vår kära ordförande Peter ”Ronnie” Hilmersson får snöra åt skorna, sno Claus tröja och benskydd och ställa sig mellan stolparna. En procedur som inte är gjord i en handvändning. Riktigt tråkigt för Claus som fick hela förra säsongen förstörd av skador.

Sen i första så kommer dock nästa smäll. Efter flera tilltrasslade situationer och motlägg så kommer SMÅ en anfallare fri lite till höger om målet. Med ett väldigt kliniskt avslut och inget som kan lastas Hilmer i kassen, så sitter så 1–0 till hemmalaget. Vi blir lite passiva och SMÅ vill mera och lyckas på något sätt få fram bollen. Lite signifikant för matchen där vi försöker skapa genom att bygga upp medan SMÅ förlitar sig väldigt mycket på tillfälligheter och riktigt hårt jobb.

I halvtid pratar vi om att försöka stoppa deras längre bollar tidigare genom att kliva på. Anfallsmässigt pratar vi om att värdera mera och försöka spela runt och vända kant, speciellt då det varma vädret gör att vi inte orkar springa på alla längre bollar.

Andra halvlek börjar med att vi verkligen ger det en chans, vi kliver på och har mycket boll och vågar spela oss fram i banan. Lägen kommer men som tidigare nämnt, målvakten i SMÅ gör en riktigt bra match och motar bort, gång på gång. SMÅ som försöker hota genom snabbare kontringar och gör det bra. I en situation vid hörnflaggan där vi är två mot en rinner bägaren över för nyinsatte Erik på vänsterbacken. Med en riktig Sunday- League tackling sänker han SMÅ anfallaren. Inte mycket boll i den tacklingen och desto mera sulor och sträckta ben. Det röda kortet känns väldigt rimligt och uppförsbacken ännu brantare.

Trotts utvisningen så försöker vi hela vägen och flyttar fram i stort sett allt vi har. Det är nära men aldrig mål. Istället är det SMÅ som i en omställning kommer runt på deras högerkant och ett fint inlägg och en ännu finare språngskalle senare så är det 2–0.

En riktigt tung förlust och ännu flera skador och avstängningar. Det vi tar med oss är att detta var första matchen på gräs för året som vi faktiskt vågade spela fotboll. Kanske beror det på faktumet att gräset fått växa till sig och blivit jämnare. Men tror även känslan börjar komma och den kommer bara bli bättre. Skit samma, bara bryta ihop och komma igen på torsdag. Då väntar Sköllersta hemma på Pettersberg. Vi ses då!

#forzareal

SMÅ IF

Real Örebro

Claus Alquist Pedersen Målvakt
Gustaf ”Fletcher” Jonsson Mittfältare
Oskar Andersson Anfallare
Tom ”På boll” Berglind Försvarare
Philip Wireklint Försvarare
David Eriksson Anfallare
Edvard Fredèn Mittfältare
Admir Hamzic Mittfältare
Markus M Kurt Försvarare
Timmy Lundberg Anfallare
Vincenzo Altila Anfallare
Peter ”Hilmer” Hilmersson Anfallare
Erik Franzén Försvarare
Patrik Almkvist Mittfältare
Andreas Ahonen Mittfältare
1 1 6

Huvudtränare: Timmy Andersson
Ordförande: Peter ”Hilmer” Hilmersson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *